מתכון בצק פריך

  • זמן הכנה
    שעה וחצי
  • זמן בישול
    15 דקות
  • סועדים
    8
  • צפיות
    3,165

מתכון לבצק פריך ופירורים לעוגה

לפניכם מתכון לבצק פריך שיכול לשמש להכנת קלתיות בצק טארט, קישים מתוקים וכדומה.

בצק פריך זה בצק שמבוסס על חמאה סוכר וקמח ובעגה המקצועית נקרא “בצק 123”. למה? כי היחסים של הכמויות הם 1 סוכר, 2 חמאה ו3 קמח.

לצורך העניין 100 גרם סוכר, 200 גרם חמאה ו 300 גרם קמח. יחד עם זאת, למרות שהיחסים של המרכיבים של הבצק פריך הם 123, עדיין זה לא תמיד מדויק, ולא נכון תמיד להכין לפי המתכון הזה והכל תלוי במטרות שרוצים לעשות עם הבצק, אך עדיין היחסים של 123 יהיו קרובים וכדאי לראות את זה ככלל אצבע אך לא מדע מדויק.

דבר נוסף וחשוב בהכנת בצק פריך זה מה שנקרא – “אפיה עיוורת”. אפיה עיוורת פירושה אפיה של חומר גלם ללא זמן או טמפרטורה מוגדרים וזה בגלל שקשה לאמוד זמן וטמפרטורה של דברים מסוימים ולכן זה נקרא אפיה עיוורת. כלומר, אופים עד שמקבלים את הטקסטורה הרצויה בלי לתת משקל רב לזמן האפייה או לטמפרטורה, היות ובאפיה עיוורת הבצק יכול פעם אחת להיות מוכן ב X זמן ו Y טמפרטורה אבל בתנור אחר ה X ו ה Y משתנים וזה למרות שהבצק הוא אותו בצק.

בהוראות המתכון יש פירוט נוסף ומדויק להכנת בצק פריך בשיטת האפייה העיוורת.

מתכון זה מאוד בסיסי ויכול לשמש לאינספור מתכונים וקינוחים, יחד עם זאת יש טוויסטים נוספים שניתן לשלב במתכון על מנת להתאים אותו למגוון מתכונים אחרים. למשל, ניתן להוסיף וניל, גרידת לימון, קינמון, קמח כוסמין במקום קמח רגיל – אם רוצים שהבצק יהיה פריך במיוחד ופחות קשה. וכן עוד שילובים וטעמים והכל לפי טעמים אישיים שניתן לשלב.

 

Ingredients

מצרכים לבצק פריך

ציוד קונדיטוריה למתכון

    Directions

    לפני שמתחילים להכין את הבצק פריך, יש לבדוק בציוד הקונדיטוריה הרלוונטי למתכון שיש לכם את כל הציוד הנדרש. בנוסף, צריך לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולשמור בקירור.

    a1 Step

    לשים במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד הביצה. הטרופה. לעבד עד שמתקבלת תערובת פירורית.

    a2 Step

    להוסיף את הביצה הטרופה ולהמשיך לעבד לעוד כ 30-40 שניות עד שמתקבל כדור בצק ומפסיקים את העיבוד.

    a3 Step

    מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ובעזרת מערוך מרדדים לעובי של כ 5 מ"מ. מכניסים לקירור למשך שעה אחת.

    a4 Step

    בשלב זה הבצק מוכן לעבודה. אם המטרה היא להכין איתו קלתית בצק פריך אז מוצאים מהקירור ומניחים על תבנית המיועדת לקלתית טארט או פאי ומשטחים את הבצק גם לדפנות התבנית ובעזרת מזלג או גלגלת חירור בצק נועצים ומחוררים את שטח הבצק. מכניסים למקפיא למשך שעה.

    a5 Step

    מוצאים את קלתית בצק הפריך מהמקפיא ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כאשר חשוב להקפיד שהבצק ייצא יישר מהקפיא לתנור ללא שהות בחוץ. מיד שמכניסים את קלתית הבצק לתנור להנמיך את חום התנור ל 150 מעלות. לאפות כך במשך 12-14 דקות.

    a6 Step

    לאחר 12 דקות של אפיית הבצק פותחים את התנור ובודקים אם הבצק קיבל צבע זהוב שכן זה ייתן לאינדיקציה שההבצק מוכן וניתן לעבוד איתו. אם עדיין לא קיבל גוון זהוב יש להמשיך באפייה לעוד 2 דקות וכך לבדוק שוב ועד שהבצק מעט זהוב.

    a7 Step

    אם רוצים להכין פירורי בצק: לשבור את קלתית הבצק ולשים את שברי הבצק במעבד מזון ולעבד ב"פולסים" כדקה או שניים עד לקבלת פירורים.

    Conclusion

    לשים במעבד מזון את כל את כל המרכיבים מלבד הביצה, ברגע שמתקבלים פירורים להוסיף ביצה ולהמשיך לעבד עד לקבלת כדור בצק. לשטח את הבצק ולהכניס לקירור למשך שעה אחת. לרדד את הבצק ל 5 מ"מ ולשטח את הבצע על קלתית בצק, לחורר את הבצק ולהכניס למקפיא לשעה. להוציא מהמקפיא ולאפות במשך 12-14 דקות כאשר מכניסים תחילה לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ומיד שהבצק נכנס לתנור מורידים ל 150 מעלות ואופים עד שהבצק זהוב.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    Leave a Review

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X