מתכון בצק פריך

  • זמן הכנה
    שעה וחצי
  • זמן בישול
    15 דקות
  • סועדים
    8
  • צפיות
    760

מתכון לבצק פריך ופירורים לעוגה

לפניכם מתכון לבצק פריך שיכול לשמש להכנת קלתיות בצק טארט, קישים מתוקים וכדומה.

בצק פריך זה בצק שמבוסס על חמאה סוכר וקמח ובעגה המקצועית נקרא “בצק 123”. למה? כי היחסים של הכמויות הם 1 סוכר, 2 חמאה ו3 קמח.

לצורך העניין 100 גרם סוכר, 200 גרם חמאה ו 300 גרם קמח. יחד עם זאת, למרות שהיחסים של המרכיבים של הבצק פריך הם 123, עדיין זה לא תמיד מדויק, ולא נכון תמיד להכין לפי המתכון הזה והכל תלוי במטרות שרוצים לעשות עם הבצק, אך עדיין היחסים של 123 יהיו קרובים וכדאי לראות את זה ככלל אצבע אך לא מדע מדויק.

דבר נוסף וחשוב בהכנת בצק פריך זה מה שנקרא – “אפיה עיוורת”. אפיה עיוורת פירושה אפיה של חומר גלם ללא זמן או טמפרטורה מוגדרים וזה בגלל שקשה לאמוד זמן וטמפרטורה של דברים מסוימים ולכן זה נקרא אפיה עיוורת. כלומר, אופים עד שמקבלים את הטקסטורה הרצויה בלי לתת משקל רב לזמן האפייה או לטמפרטורה, היות ובאפיה עיוורת הבצק יכול פעם אחת להיות מוכן ב X זמן ו Y טמפרטורה אבל בתנור אחר ה X ו ה Y משתנים וזה למרות שהבצק הוא אותו בצק.

בהוראות המתכון יש פירוט נוסף ומדויק להכנת בצק פריך בשיטת האפייה העיוורת.

מתכון זה מאוד בסיסי ויכול לשמש לאינספור מתכונים וקינוחים, יחד עם זאת יש טוויסטים נוספים שניתן לשלב במתכון על מנת להתאים אותו למגוון מתכונים אחרים. למשל, ניתן להוסיף וניל, גרידת לימון, קינמון, קמח כוסמין במקום קמח רגיל – אם רוצים שהבצק יהיה פריך במיוחד ופחות קשה. וכן עוד שילובים וטעמים והכל לפי טעמים אישיים שניתן לשלב.

 

רכיבים

מצרכים לבצק פריך

ציוד קונדיטוריה למתכון

    הוראות הכנה

    לפני שמתחילים להכין את הבצק פריך, יש לבדוק בציוד הקונדיטוריה הרלוונטי למתכון שיש לכם את כל הציוד הנדרש. בנוסף, צריך לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולשמור בקירור.

    a1 שלב

    לשים במעבד מזון את כל המרכיבים מלבד הביצה. הטרופה. לעבד עד שמתקבלת תערובת פירורית.

    a2 שלב

    להוסיף את הביצה הטרופה ולהמשיך לעבד לעוד כ 30-40 שניות עד שמתקבל כדור בצק ומפסיקים את העיבוד.

    a3 שלב

    מניחים את הבצק בין שני ניירות אפייה ובעזרת מערוך מרדדים לעובי של כ 5 מ"מ. מכניסים לקירור למשך שעה אחת.

    a4 שלב

    בשלב זה הבצק מוכן לעבודה. אם המטרה היא להכין איתו קלתית בצק פריך אז מוצאים מהקירור ומניחים על תבנית המיועדת לקלתית טארט או פאי ומשטחים את הבצק גם לדפנות התבנית ובעזרת מזלג או גלגלת חירור בצק נועצים ומחוררים את שטח הבצק. מכניסים למקפיא למשך שעה.

    a5 שלב

    מוצאים את קלתית בצק הפריך מהמקפיא ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות כאשר חשוב להקפיד שהבצק ייצא יישר מהקפיא לתנור ללא שהות בחוץ. מיד שמכניסים את קלתית הבצק לתנור להנמיך את חום התנור ל 150 מעלות. לאפות כך במשך 12-14 דקות.

    a6 שלב

    לאחר 12 דקות של אפיית הבצק פותחים את התנור ובודקים אם הבצק קיבל צבע זהוב שכן זה ייתן לאינדיקציה שההבצק מוכן וניתן לעבוד איתו. אם עדיין לא קיבל גוון זהוב יש להמשיך באפייה לעוד 2 דקות וכך לבדוק שוב ועד שהבצק מעט זהוב.

    a7 שלב

    אם רוצים להכין פירורי בצק: לשבור את קלתית הבצק ולשים את שברי הבצק במעבד מזון ולעבד ב"פולסים" כדקה או שניים עד לקבלת פירורים.

    סיכום

    לשים במעבד מזון את כל את כל המרכיבים מלבד הביצה, ברגע שמתקבלים פירורים להוסיף ביצה ולהמשיך לעבד עד לקבלת כדור בצק. לשטח את הבצק ולהכניס לקירור למשך שעה אחת. לרדד את הבצק ל 5 מ"מ ולשטח את הבצע על קלתית בצק, לחורר את הבצק ולהכניס למקפיא לשעה. להוציא מהמקפיא ולאפות במשך 12-14 דקות כאשר מכניסים תחילה לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות ומיד שהבצק נכנס לתנור מורידים ל 150 מעלות ואופים עד שהבצק זהוב.

    שף פרטי ומארח בשרון לארוחות שף פרטיות. הדבר שאני הכי אוהב הוא לבשל וליצור חוויות אוכל, ובכלל – כשנותנים לי משימה שדורשת יצירתיות אני תמיד “נדלק”. אוהב מאוד לכתוב על אוכל וחוויותיו דברים יצירתיים עושים לי את זה.

    אולי גם תאהב

    השאירו סקירה

    האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

    X